diumenge, 30 de maig del 2010

Mai no tingueu catorze anys, R. SANTIAGO I J. OLMO



Mai no tingueu catorze anys tracta d'un noi que acaba de fer els catorze. Per a molta gent aquesta edat és molt complicada. A l'Ivan, que és el protagonista li passen les típiques coses que passen als catorze, xicotes, baralles, comença a fumar... A l'Ivan li agrada una noia, la Natàlia, però aquesta noia té un xicot de 18 anys. Al final acaben sent amics, van fumar uns cigarrets.... però a l'Ivan no li agrada molt ser amic d'aquell noi perquè sempre aconsegueix ficar-los en embolics.
Un dels autors del llibre és R.Santiago que va néixer a Madrid i és guionista de diversos programes d'humor a Televisió Espanyola. Durant el 2000 escriu i dirigeix la seva primera obra de teatre.
L'altre autor és Jesús Olmo que també va néixer a Madrid. Estudia Ciències de la Informació (branca Imatge i So) a la Universitat Complutense i a l'escola de cine TAI (especialitat de direcció cinematogràfica), on escriu i dirigeix el curtmetratge ‘L'espectacle és un mateix’ (The Show is Oneself’) que va rebre el Premí Especial del Públic en el festival de cine de Grenoble a França el 1994. Realitza el cicle complet d'estudis en l'Escola de Lletres de Madrid, on presideix una diplomatura com a professor de creació literària.
La meva opinió sobre aquest llibre és positiva perquè m'ha agradat bastant, no es fa pesat i també perquè m'agraden aquests temes dels 14 anys, l’adolescència... En alguns moments era avorrit perquè no entenia el vocabulari ni de què estaven parlant, però en global m'ha agradat. Sobretot m'agrada la part on es barallen i parlen de les relacions entre nois i noies.
Aquest llibre el recomano a nens dels catorze anys (com suggereix el títol del llibre). A persones de menys de 14 no crec que els hi agradi perquè no ho entendran (en tot cas a nens de 13 però menys no crec). Espero que a les persones que el llegeixin els agradi com a mi.

2 comentaris:

  1. Ben fet! Però no sé quina Carla ets... :( Cal que accedeixis al bloc amb el teu nom d'usuari i contrasenya i després editis el teu perfil. Allà on diu "Nom a mostrar" has de posar el teu nom i cognom. Si tens cap dutbte ja saps on trobar-me. Fins aviat!

    ResponElimina