divendres, 28 de maig del 2010

Àgora, Marta SOFÍA


El protagonista de la novel·la és Davo, que és un esclau que serveix en casa de Hipàtia i es va convertir al cristianisme i a monjo parabola per la influencia de Amoni.
Davo manté el seu amor per Hipàtia (que era una dona molt maca, i molt intel·ligent i professava la religió pagana) en secret. 
Tot passa a Alexandria on hi ha un molt mal ambient per lluites entre pagans i jueus i cristians.

La novel·la m'ha agradat molt, ja que ens parla d'una dona guapa, molt intel·ligent i que vol viure sola sense que ningú la mantingui i és molt llesta pel que fa a la seva època.
Donava classes de filosofia, matemàtiques, astronomia. als alumnes de les famílies més riques de la ciutat.
També ens parla del fanatisme religiós que no creu en la ciència i és capaç de destruir i com fer matar.
També ens parla de l'amor i l'amistat entre persones independentment de les seves religions.

Marta Sofía és l'autora del llibre. Va néixer el 1977 a Madrid. Es defineix com autodidacta i especifica com a fonts del seu aprenentatge innombrables viatges pel món, els llibres, la gent i la vida. A més ha realitzat, entre d'altres, estudis d'Història a la Universitat de Saragossa. Actualment, viu a Barcelona. Després d'uns anys a la recerca de la seva vocació, finalment va començar a treballar en el món editorial com a lectora i editora amb l'objectiu d'iniciar el seu desenvolupament com a escriptora. Entre els seus interessos destaca la literatura, la música, l'arqueologia, la història antiga, la filosofia, les religions, la psicologia i la política. I va escriure el llibre per la pel·lícula Àgora.

2 comentaris:

  1. Bon treball! Malgrat l'èxit que va tenir, encara no he llegit el llibre ni vist la pel·lícula... Què em recomanes primer?

    ResponElimina
  2. Recomano veure la pel.licula abans que la novel.la, perquè la novel-la està feta després de fer la pelicula .
    La meva recomanació seria llegir la biografia d'Hipàtia .

    ResponElimina