dimarts, 1 de juny del 2010

Superfantasmes en un supermercat, Maria Dolores ALIBÉS


Aquest llibre tracta d'un nen que es diu Roger. En Roger és un nen molt especial que des de què era ben petit li agraden molt els superfantasmes i els supermercats, i per això ell es vol dedicar a alguna cosa que tingiu a veure amb això.
A sota casa seva hi ha un supermercat que es diu Super-Màxim, a ell li encanta anar a comprar al Super-Màxim perquè allà estan els seus sis amics: els efes. Sabeu que aquest sis amics són fantasmes? Donc sí els effes són fantasmes però cada effe té el seu propi nom.
Al Roger i als seus amics els passen un munt de coses en aquest supermercat. La família d'en Roger tambè és una mica ''peculiar''  perquè cada dia fan la mateixa rutina: menjan a la mateixa hora sempre, es dutxen cadascun a un horari fix, etc… En Roger té una mare, un pare i una germana petita que és diu Rosa perquè els seus pares volian un fill i una filla que el seu nom començi per ''Ro''.

Maria Dolores ALIBÉS
és l'autora de la novel·la. Va néixer l'any 1941 a Vidrà un poble de Girona. Va ser una escriptora catalana de textos juvenils, va escriure més de 40 llibres infantils i un centenar de contes i articles.
Durant la seva vida es va licenciar en Història i va ser l'assesora d’ensenyança i cap a l'any 1980 col·labora a la revista Cavall Fort, Trezevent i Rodamonts tambè va sortir a la radió i a la televisió. La seva primera obra va ser a l'any 1979. I l'any 1981 i 1984 va guanyar el premi de ''Premià de Dalt'' i al 1983 el premi de ''Cavall Fort'' en la modalitat de contes infanils.

1 comentari:

  1. Falta la teva valoració... Què t'ha semblat el llibre? Que t'ha sorprès? Amb què el compares? El recomanes? A qui? Per què? etc.

    ResponElimina